 |
| Toplam Üye: |
14468 |
| Aktif Üye: |
0 |
| Aktif Ziyaretçi: |
8 |
Üye Kayıt
|
 |
|
|
 |
 |
 |
 |
| "Hollanda'da yaşayan Çeçenlerden bir video.." | Hesap Aç/Yarat | 5 yorum | Tartışma Ara |
|
| | Yorumlar yazarlarına aittir. İçeriklerinden biz sorumlu tutulamayız. |
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
Re: Hollanda'da yaşayan Çeçenlerden bir video.. (Puan: 1) Gönderen: derman Tarih: 28.05.2006 Saat: 22:17 (Kullanıcı Bilgisi ) | Oncelikle belirteyim ki amacim kimseyi uzmek degil.Ancak kulturumuzu yasatirken bazi konularin ne oldugunu da bilmeliyiz.
Kafkasyalilarda dans bir hayli degismise benziyor.Habuki danslarda yapilan hareketlerin hepsinin sembolik anlamlari vardir.
Video da gordugum bazi seylere dikkat cekmek isterim.
1) Bir kargasa var,ayni anda bir cok cift cikmis,aliskin oldugumuz kizlar erkeklerin yarim ay seklinde toplanmamasi garip geldi bana.
2)Kim kimle dans ediyor belli degil.
3)Bayanlar kesinlikle erkege sirtini donmez,hareketleri sabittir,bayanlar mevlana oynar gibi surekli donup duruyorlar.
4)Bayanlarda hareketli eller azerilere aittir.Bizde eller bas parmak ve orta parmak birbirine yaklasacak sekilde tutulur ve sabit kalir,kollarin hareketleri ise erkek hangi tarafa gectiyse o kol kivrilip kapatilir.
BU sekilde giderse danslarimiz tamamen 'polka'ya donecek.
Yinede kendilerine tesekkur ediyoruz.. |
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
Re: Hollanda'da yaşayan Çeçenlerden bir video.. (Puan: 1) Gönderen: SIPSEtsuk Tarih: 31.05.2006 Saat: 13:36 (Kullanıcı Bilgisi ) | Biz derken... siz kimsiniz? Adige Abhaz Cecen Dagli? Bu gune kadar kac cumhuriyeti gezdiniz ve folklorlarina sahit oldunuz? Adige dugununden ba$ka kac dugun gordunuz? Sonra siz dans konusunda uzmanmisiniz? bilir ki$imisiniz? Tum kafkasyanin otantik folklorunu benim folklorum diye nasil sahiplenirsiniz? Adigey deki adigeleri kafe oynarken hic gordunuzmu yada $e$en oynarken? gittiginiz kac abaza dugununde kafe oynanildi yada $e$en. Urdundeki adigelerin nasil kafe oyanadiklarini gordunuzmu hic? yada $e$en oynadiklarini? Bu folklor kimsenin tapulu mali degildir.
Ana yurtlarindan savrulup hic bilmedikleri bir ulkede birbirlerini kayip etmemi$ ve folklorlarini kulturlerini yasatma adina bir araya gelmi$ acinin kanin ve goz ya$inin cocuklarina yaptiklari bu guzel faaliyet icin daha yapici ele$tiriler getirmenizi beklerdim.
not: Bu video yu gonderen arkadasla en kisa zamanda irtibata gecmek istiyorum. Hollanda'da ya$iyorum ve bu arkada$larla goru$mek ve tani$mak istiyorum. Emailim adigexasenl@yahoo.com
Simdiden cok tessekurler...
Selamlar, Setenay Suna Dogan |
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
Re: Hollanda'da yaşayan Çeçenlerden bir video.. (Puan: 1) Gönderen: hadugodaxe (atci@muhabbet.net) Tarih: 01.06.2006 Saat: 07:20 (Kullanıcı Bilgisi ) | | olamaz böle karman çorman düğün.nerde duzen |
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
Re: Hollanda'da yaşayan Çeçenlerden bir video.. (Puan: 1) Gönderen: t-janset Tarih: 06.06.2006 Saat: 17:43 (Kullanıcı Bilgisi ) | | ya aslında burada kimin nasıl oynadığından ziyade durumun estetik açıdan da pek hoş gözükmediği bilirsiniz ki çerkesler de saygı çok önemlidir ve çeçende kızın erkeğe arkasını dönmemesinin sebebi de bu saygıdan ileri gelmektedir.kızın kibar hareketleri alımlılığı zerafeti, erkeğin düğünde kızın peşini bırakmaması da mertliği temsil eder.ama burda kim kimle dans ediyo derken ilk yorumu yapan arkadaşımızın da demek istediği saygıdan biraz yoksun bi düğün olmuş.adam bi kızla dans ediyo sonra onu uğurlamadan arkadaşına dönüyo ona dans ediyo böyle bişi ben görmedim.kadınlar çok fazla hareket ediyo.belki kafkasyanın her yerindeki dansları görmemiş olabiliriz affınıza sığınarak ama en azından adetlerimizden haberdarız, dansta neyin niçin olduğunu ve olması gerektiğini biliyoruz.arkadaşın tepkisi de eminim bundan. |
|
 |
 |
 |
 |
|
|